Musclos amb allioli gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 30 musclos de mida grossa
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Sal
  • Un all pelat
  • Dos ous
  • Un enciam tipus iceberg

5 racions

Utensilis

Una placa pel forn amb paper sulfurat
Una safata rectangular gran de porcellana
Una cassola metàl·lica fonda amb tapa
Un morter amb la seva ma
Un setrill de vidre
Unes pinces pel forn

Elaboració

Primerament, agafem un all pelat, retirem el cor, el fiquem en el morter amb un polsim de sal, i l'aixafem ben aixafat, fins que està fet una pasta, tot seguit, afegim dos rovells d'ou, i amb la ma de morter tot remenant, anem tirant l'oli d'oliva en un rajolí ben fi, fins que hem fet un morter d'allioli, de la manera tradicional, i el reservem.
Seguidament,netegem l'enciam, el tallem a juliana molt fina, i el fiquem cobrint tot el fons de la safata de porcellana, i ho reservem.
A part, netegem els musclos, els hi traiem el cordill que tenen, i els fiquem a la cassola amb un dit d'aigua,els tapem amb la tapa, i deixem que s'obrin a foc baix.
Un cop oberts, els hi traiem mitja clova, i els anem posant ben plans, a la placa pel forn, damunt del paper sulfurat.
A continuació, amb una cullera de postre, anem agafant allioli, i anem cobrint els musclos, fins que els tenim tots coberts, i tot seguit, els enfornem a 180º, fins que veiem que l'allioli, comença a estar daurat, i ja els podrem treure del forn, i els anem ficant a la safata de porcellana, damunt el llit d'enciam d'una manera abellidora, i ja els podrem servir a taula,per tal de fer l'aperitiu.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2827 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: