Cassoleta marinera de calamarsons amb cansalada i botifarra negra

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de calamarsons de mida petita
  • Una botifarra culana negra
  • Dos talls de cansalada de papada tallada d'un dit d'ample
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Pa fregit
  • Ametlles torrades
  • Tres alls pelats
  • Xocolata en pols
  • Julivert picolat
  • Quatre calçots o porros
  • Sal
  • Una copa de conyac
  • Una fulla de llorer

4 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica marinera gran
Uns estalvis
Una batedora elèctrica
Un pot de batedora

Elaboració

Primerament, amb una batedora elèctrica fem una picada amb: un grapat d'ametlles torrades pelades, un all pelat, un grapat de pa fregit, una mica de julivert picolat, un polsim de xocolata en pols, una mica de fumet de peix, i un cop feta, la reservem.
A part, tallem la botifarra negra en rodelles d'un dit de gruix, i les reservem.
Seguidament, tallem la cansalada en trossos d'un dit de gruix, i les sofregim a la cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, juntament amb els calçots tallats a rodelles fines, i quan tot el conjunt ja és ben sofregit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, dos alls aixafats, una fulla de llorer, i una copa de conyac, i deixem que redueixi.
A continuació afegim els calamarsons, tres cullerots de fumet de peix, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, fins que veiem que els calamarsons ja són cuits.
Tot seguit afegim la picada, les rodelles de botifarra negra, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, si no és temps de calçots, també la podem fer amb porros.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1369 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: