Amanida de revetlla amb vinagreta de taronja i pastanaga
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Mig meló
- Un quart de síndria sense llavors
- Dos kiwis
- Tomàquets xerri
- 150 grams d'olives negres sense pinyol
- 150 grams de cebes petites en vinagre
- Una pastanaga pelada
- Deu anxoves en salaó
- Deu llagostins de mida mitjana
- Un got dels d'aigua amb suc de taronja natural
- Un got dels d'aigua amb oli de gira-sol
- Vinagre de poma
- Sal
- Pebre negre en pols
8 racions
Utensilis
Una batedora elèctrica
Un atuell fondo transparent
Una safata de porcellana rodona gran
Un estri per buidar fruites
Un cassó gran
Un atuell rectangular de plàstic
Un bol de vidre amb glaçons i aigua
Elaboració
Primerament,netegem les anxoves, les fem en filets i les fiquem a dessalar amb aigua en un atuell el dia abans de fer l'amanida.
Seguidament, pelem els llagostins i guardem els caps i les pells en el congelador per quan necessitem fer algun fumet.
En un cassó amb aigua i sal, escaldem els llagostins uns cinc minuts, i tot seguit els fiquem en el bol amb l'aigua i els glaçons, els tallem en dues meitats a lo ample i els fiquem en el bol de vidre juntament amb els filets d'anxova tallats cadascun en dues meitats, les olives sense pinyol, i les cebes en vinagre.
A continuació, agafem els tomàquets xerri, els tallem en dues meitats i els afegim en el bol juntament amb els altres ingredients. A part, fiquem el suc de taronja, l'oli de gira-sol,un polsim de sal i un de pebre negre en pols, un bon raig de vinagre, i tot seguit passem la batedora elèctrica fins que ha emulsionat, i tot seguit ratllem una pastanaga i l'afegim a la vinagreta i la reservem.
Tot seguit, amb l'estri per fer boles anem buidant tant el meló com la síndria i ho anem posant en el bol juntament amb els altres ingredients, i ja per acabar pelem els kiwis, els tallem en quadradets menuts i també els hi afegim en el bol, ho remenem tot ben remenat, hi afegim una bona quantitat de vinagreta, ho acabem de remenar i ho posem d'una manera abellidora a la safata rodona, ho fiquem una estona a la nevera, i ja la tindrem llesta per servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Amanides de primavera-estiu Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1885 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.