Espinacs i patates bullides amb cues de lluç al forn, amb refregit d'alls tendres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre cues de lluç de mida grossa
  • 400 grams d'alls tendres frescos o congelats
  • Sis patates de mida mitjana
  • 600 grams d'espinacs congelats
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada Una fulla de llorer
  • Aigua
  • Vi blanc
  • Un pot petit de carn de nyores

4 racions

Utensilis

Una safata refractària gran
Una cassola metàl·lica fonda
Una escorredora
una aranya de filferro
Quatre plats plans de porcellana grans
una paella mitjana
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament pelem les patates, les tallem en rodelles d'un dit de gruix, i les reservem en un bol amb aigua freda.
A part, en una paella mitjana amb un raig d'oli d'oliva, fregim els alls tendres tallats en trossos regulars, i quan ja estan fregits, hi afegim una cullerada de carn de nyores i un cullerot de sofregit de tomàquet, i deixem que s'acabi de coure a foc baix, tot seguit hi afegim un raig de vi blanc, i deixem que redueixi, seguidament apaguem el foc, i ho reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una cassola fonda, posem: aigua, un polsim de sal, una branca d'api, mitja ceba pelada i una fulla de llorer, i deixem que arrenqui el bull, i tot seguit hi afegim les patates, i quan estan mig cuites, hi afegim els espinacs, i deixem que s'acabi de coure tot plegat, i ho reservem.
A continuació, en una safata refractària posem les cues de lluç salpebrades, amb un raig d'oli d'oliva i un bon raig de vi blanc, i les enfornem a 180º, uns quinze minuts, fins que veiem que ja estan cuites al nostre gust, i les retirem del forn.
Seguidament, passarem a muntar els plats de la següent manera : un cop escorreguts els espinacs, fem un llit en el fondo dels quatre plats, i al damunt hi posem unes quantes patates, i tot seguit fiquem una cua de lluç a sobre i les cobrim amb el refregit d'alls tendres, i ja podrem servir els plats a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, si no és temps d'alls tendres naturals, també la podem fer amb alls tendres congelats.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2140 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: