Croquetes de mongetes del ganxet amb cansalada i ous bullits

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo i mig de mongetes del ganxet cuites
  • Nou ous frescos
  • Tres talls de cansalada viada sense la cotna
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Nou moscada
  • Nata líquida
  • Pa ratllat ben fi
  • Dues cebes tendres
  • Farina

10 racions

Utensilis

Una premsadora (passapurés)
Un bol de vidre gran
Un atuell rectangular de plàstic fondo
Un batedor de varetes
Una escorredora amb mànec
Dues safates metàl·liques planes
Una paella gran
Una safata de cartró rectangular de mida gran amb blonda
Una cassó gran
Una cullera de fusta
Una aranya de filferro
Un cassó mitjà
Un ratllador
Paper film
Una espàtula metàl·lica plana

Elaboració

Primerament agafem les mongetes les passem per la premsadora, les posem en un cassó gran i les reservem.
A part, agafem quatre ous i els posem a bullir amb aigua i sal durant deu minuts, i un cop cuits, els pelem i els afegim amb les mongetes un cop passats per un ratllador de forats grans.
Seguidament, en una paella sofregirem amb un bon raig d'oli d'oliva, les cebes tallades en brunesa ben fina juntament amb els talls de cansalada sense cotna i passats per la trinxadora, i quan tot plegat ja esta ben sofregit, ho afegim en el cassó juntament amb les mongetes i els ous ratllats juntament amb el seu oli.
A continuació, posem el cassó amb tots els ingredients a foc mitjà, hi afegim una mica de farina i un raig de nata líquida, i ho remenem amb la cullera de fusta, fins que veiem que tenim una barreja ben compacta i homogènia.
Un cop feta la farsa, la posem en un atuell de plàstic ben repartit, ho tapem amb paper film, i ho posem a la nevera fins el dia de fer les croquetes.
En el moment de fer les croquetes, esclatem cinc ous en el bol de vidre gran, els batem amb el batedor de varetes i junt amb els ous batuts hi posem l'escorredora amb mànec a dins.
A part, posem el pa ratllat ben repartit en una safata plana i el reservem.
Tot seguit, espolsem farina en el marbre de la cuina, traiem la farsa de la nevera, i amb l'espàtula plana, anem tallant tires de farsa, i amb les mans anem fent com si féssim botifarres, passades pel damunt de la farina del marbre.
Seguidament, amb l'espàtula metàl·lica ho anem tallant a trossos regulars, i amb les mans ben netes fem les croquetes en forma de bola i les anem posant en el bol dels ous batuts, dintre de l'escorredora, i les aboquem damunt del pa ratllat, i tot seguit les fregim en una paella amb força oli d'oliva, fins que veiem que ja estan ben daurades, i amb l'aranya de filferro, les posem en una safata plana amb paper de cuina per treure l'excés d'oli, i tot seguit ja les podrem posar en una safata de porcellana gran, i ja les tindrem llestes per servir a taula.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, també pot ser un bon aperitiu per les festes nadalenques.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1494 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: