"Crèpes" variades, salades
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Catalunya
Estació: primavera
estiu
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Per la pasta:
- 250 grams de farina, dos ous, oli d'oliva verge, sal, peladura ratllada d'una taronja, 50 grams de mantega, i un raget de Gran Marnier, rom o kirsch. El Gran Marnier és el que hi va millor.
- Mig litre de llet.
Pel ferciment:
- cranc ratllat, gambetes pelades, enciam, espàrrecs verds o de llauna, cogombres amb vinagre, verduretes a taquets petitons "ensaladilla", trossets de rap bullits amb una fulleta de llorer, un ou dur, salsa rosa, i maionesa. Les salses millor fetes a casa.
- Per la decoració: Pebrot vermell escalivat, olives verdes, i cogombre a rodanxetes petites.
Utensilis
Safata de servir bonica.
Elaboració
En un bol gran, s'hi posa la farina prèviament passada per un sedàs, i en el seu centre s'hi posen els ous, una cullerada d'oli, una mica de sal i un raget de llet. Es treballa aquesta pasta amb una cullera de fusta, i s'hi va afegint la llet restant.
S'hi posa també, la pela de taronja ratllada,i el licor escollit.
Es deixa reposar a la nevera durant una hora aproximadament.
Si en el moment de fer-la servir veiem que està molt espessa, hi afegirem una mica més de llet o aigua.
S'unta amb mantega una paella (de la mida que volem fer les crèpes), i quan és calenta, s'hi posen dues o tres cullerades soperes de la pasta, escampant-la tot bellugant la paella, a fi efecte que quedi coberta totalment, - com si fos una truita-, i quan es desenganxa, la girem de l'altre costat amb l'ajut d'una forquilla o pala.
Anem fent una muntanyeta de crèpes quan són fetes, en un plat pla fins el moment de farcir-les.
FARCIMENT:
- Enciam a trossets petitons, cranc i salsa rosa.
- Enciam, cranc, cogombre trinxat petitó i maionesa.
- Enciam, gambes pelades, ou dur i maionesa.
- Enciam, trosssets d'espàrrec i salsa rosa.
- Tres espàrrecs blancs, verduretes i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, verduretes, ou dur, i salsa maionesa.
- Tres espàrrecs blancs, ou dur trinxadet, i salsa rosa.
- Tres espàrrecs verds, ou dur trinxadet, i maionesa.
- Verduretes, gambes pelades i salsa rosa.
- Verduretes, gambes pelades i maionesa.
- Verduretes, ou dur trinxat, cogombre trinxat i salsa rosa.
- Verduretes, ou dur, cogombre i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, enciam, i salsa rosa.
- Rap a trossets petits, cogombre trinxadet, i maionesa.
- Rap a trossets petits, cranc, cogombre i maionesa.
- Ou dur ratllat, verduretes, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, gambetes, olives a trossets, i salsa rosa.
- Ou dur ratllat, cranc ratllat, cogombre,i maionesa.
- Ou dur ratllat, una tira de pebrot vermell, olives i salsa rosa.
2h
Notes
Decorar-los quan els tinguem farcits amb els mateixos ingredients que hem utilitzat per a farcir-los. Rodanxetes d'ou dur, de cogombre, gambetes, eetc...
Es serveixen freds.

Etiquetes:
Altres Entrants
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7917 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta vegada he fet la fotografia des de la cassola. Potser no és la foto adequada, miraré de fer-la novament quan torni...
A trossets petits.
Benvolgut. Tens unes receptes que m'encanten. En faré alguna. Tambe fas el pastís de peix i marisc quasi com el faig jo....
és una recepta que sembla difícil, però és fàcil de fer. Es pot decorar de moltes maneres.
M'agrada que t'hagin sortit bons. Més senzilla, la recepta, no ho pot ser. Moltes gràcies.