Confitura de tomaca de l'àvia Malena

Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dos quilos de tomaques carnoses i dolces.
  • Sucre.
  • Una llimona.

Utensilis

Pots hermètics. Un bol de vidre.

Elaboració

Escaldarem les tomaques, per tal de pelar-les amb més facilitat.
Una vegada pelades, els hi treurem el suc i les llavors (opcional).
Les pesarem i afegirem la mateixa quantitat de sucre.
Les trinxarem. Encara que no quedin fines, també es bo de trobar trossets una vegada feta.
Hi posarem la raspadura d'una llimona, i el suc.
Ho posarem tot al foc, i ho deixarem que es vagi fent a foc lent, durant uns 35/40 minuts.
Tindrem els pots hermètics a punt, i la posarem dins una vegada freda, procurant que no hi quedi aire.
Es conserva molt bé durant temps, si els pots estan ben tancats.

1h

Notes

Les tomaques de l'estiu, són les millors per a fer aquesta confitura.
Queda deliciosa, i és una recepta molt antiga.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5053 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de novembre:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos
Castanyes en almívar
Castanyes en almívar
Postres i dolços
Xampinyons farcits
Xampinyons farcits
Llegums i verdures
Panellets
Panellets
Postres i dolços
Cassoleta de calamars farcits
Cassoleta de calamars farcits
Peixos i mariscos

Veure receptes de novembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: