Ous farcits amb beixamel

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:

Ingredients

  • Dotze ous sencers.
  • Un litre de llet.
  • Maizena o similar.
  • Una pot de crema de llet.
  • 150 grams de formatge ratllat Emmental.
  • Unes boletes de mantega.Una ceba petitona.
  • Sal.

6 racions

Utensilis

Una safata de servir (i pel forn)

Elaboració

Bullirem els ous en aigua, durant uns deu minuts, amb una mica de sal, i els reservarem.
Quan siguin una mica freds, els partirem pel mig, i treurem les iemes.
Frem una pasta amb aquestes iemes, i un raget de crema de llet.
Omplirem els ous amb aquesta pasta, i ho posarem en una safata de forn.

Farem la beixamel:

Sofregirem una mica deceba, i quan sigui doradeta, hi posarem una mica de mantega, la llet, la maizena, i una mica de sal.
Ho anirem remenant sense parar, per tal que no formi grumolls.
Quan bulli, ho retirarem del foc, havent obtingut una salsa no massa espessa.
Ho posarem per sobre dels ous, hi posarem el formatge ratllat per sobre, i ho enfornarem, fins que quedi tot ben enrossit.

45min

Notes

És un plat que cal servir-lo molt calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8208 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: