Escalivada amb ganyims i anxoves

Ingredients

  • Ganyims
  • Anxoves (de llauna)
  • Pebrots vermells
  • Albergínies
  • Tomàquets madurs
  • Oli d'oliva
  • Pebre negre en pols

4 racions

Utensilis

Una safata plana pel forn
Un bol de vidre gran
Una safata de porcellana blanca

Elaboració

Primerament, escalivem les verdures. Qui pugui fer-ho a la brasa, millor, però sinó, també ho podem fer en el forn. Els ganyims, els dessalem un dia abans, tot anar cambiant l'aigua.
Un cop escalivades les verdures, les pelem, les tallem a trossos menuts, i les posem en un bol. Seguidament, afegim els ganyims i les anxoves tallats a trossets. Després ratllem els tomàquets, i ho barregem tot plegat. Ho fiquem en una safata, ho amanim amb força oli d'oliva, ho espolsem amb pebre negre en pols, i ja és llest per menjar.
Nota- Aquesta recepta, la podem servir damunt una llesca de pa de pagès torrada i regada amb oli d'oliva. ! és excel·lent !

30min

Notes

Els ganyims són la tonyina salada, de color més fosc.
Pel contrari, hi ha la tonyina de color més clar, que és més fina, peró també és més cara.
Gastronomicament parlant, són més gustossos els ganyims, que la tonyina més clara.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4425 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juliol:

Suquet de rap i gambes
Suquet de rap i gambes
Peixos i mariscos
Barca de meló amb pernil
Barca de meló amb pernil
Amanides i plats freds Amanida
Maduixots al vi negre
Maduixots al vi negre
Postres i dolços
Lasanya de fruites del bosc
Lasanya de fruites del bosc
Postres i dolços
Albergínies a la parmiggiana
Albergínies a la parmiggiana
Llegums i verdures Lasanya

Veure receptes de juliol i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: