Farcellets de col, farcits amb bolonyesa

Ingredients

  • Dotze fulles de col, més aviat grans
  • Aigua
  • Sal
  • Dos ous batuts
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Bolonyesa [Veure recepta]
  • Salsa beixamel [Veure recepta]
  • Formatge ratllat
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Un drap de cotó blanc, de mida gran
Uns estalvis
Un bolde vidre gran

Elaboració

Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua i sal, i quan són cuites, les posem en un bol amb aigua freda, i uns quants glaçons.
En el moment de fer els farcellets, anem posant les fulles de col, damunt el drap de cotó, i amb l'ajuda d'un ganivet, retallem les fulles de col, fent-les de forma quadrada.
Tot seguit, les farcim amb la bolonyesa, les dobleguem en forma de canaló, les passem per farina i ou batut, i ho fregim amb oli d'oliva, fins que són rossos.
Seguidament, posem una mica de beixamel en el fons de cada cassoleta, i anem ficant els farcellets, de tres en tres. Acte seguit, ho cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, hi posem una nou de mantega damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que els farcellets, estiguin ben daurats. Seguidament, ho traiem a taula, amb uns estalvis a sota de la cassoleta, per tal de no cremar-nos.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1316 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: