Farcellets de col verda, farcits amb bolonyesa

Ingredients

  • Dotze fulles de col verda
  • Aigua
  • Sal
  • Dos ous batuts
  • Farina
  • Oli d'oliva
  • Bolonyesa [Veure recepta]
  • Salsa beixamel [Veure recepta]
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Julivert

4 racions

Utensilis

Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Un drap de cotó blanc, de mida gran
Uns estalvis
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primer de tot, posem les fulles de col a bullir, amb aigua, un brot de julivert, i sal, i quan són cuites, les posem en un bol amb aigua freda, i uns quants glaçons.
En el moment de fer els farcellets, anem posant les fulles de col, damunt el drap de cotó, i amb l'ajuda d'un ganivet, retallem les fulles de col, fent-les de forma quadrada.
Tot seguit, les farcim amb la bolonyesa, les dobleguem en forma de canaló, les passem per farina i ou batut, i ho fregim amb oli d'oliva, fins que són rossos.
Seguidament, posem una mica de beixamel en el fons de cada cassoleta, i anem ficant els farcellets, de tres en tres. Acte seguit, ho cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, hi posem una nou de mantega damunt, i ho gratinem en el forn a 180º, fins que els farcellets, estiguin ben daurats. Seguidament, ho traiem a taula, amb uns estalvis a sota de cada cassoleta, per tal de no cremar-nos.

1h


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2353 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: