Calamars farcits

Ingredients

  • 20 Calamars petits
  • 3 Cebes
  • 150 gr de pernil salat
  • 1 Ou dur
  • 4 dents d'all
  • 3 tomàquets
  • 1 pebrot verd
  • La tinta dels calamars
  • Oli, sal i pebre
  • Julivert

4 racions

Utensilis

Cassola i paella
Xinès
Turmix o trituradora

Elaboració

Netejem el calamars i guardem la seva tinta. Separem aletes i tentàcles, ho piquem i reservem.
Per fer el farciment, sofregim en una paella amb una mica d'oli una ceba i dues dents d'all picats. Afegim la picadura de les aletes i tentàcles i el pernil tallat a trossets, i una mica de julivert picat.
Barrejem be les dues coses i afegim al conjunt l'ou dur picat. Ho deixem refredar una mica.
En una cassola a foc molt lent, sofregim les altres dues cebes, les altres dues dents d'all i el pebrot verd picats i els tomàquetsa trossets petits. Sofregim tot i afegim la tinta de calamar dissolta en una mica d'aigua. CDuinem a foc lent uns 15 minuts. Després ho triturem tot amb el turmix o trituradora, i reservem la salsa.
Omplim els calamars amb la barreja que hem preparat inicialment i els tanquem amb un escuradents. Fregim els calamars en una cassola amb una mica d'oli, i un cop estan una mica rossos i afegim la salsa, i deixem a foc lent 20 minuts més. Rectifiquem de sal i pebre.

1h

Notes

No omplir massa els calamars amb el farciment, perquè al fregir-los solen encongir-se.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1326 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: