Tallarines amb carbonara d'anxoves

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 grams de tallarines
  • Dues llaunes de filets d'anxova
  • Nata líquida
  • Aigua
  • Sal
  • Nou moscada
  • Mantega
  • Formatge ratllat
  • Una ceba tendre picolada

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una escorredora
Una safata rodona fonda, de porcellana
Una cassola plana
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, bullim les tallarines amb aigua, un toc de mantega i sal.
Quan són cuites al " dente ", les reservem.
Seguidament, a la cassola plana amb una mica de mantega, fregim la ceba picolada, i quan ja és una mica transparent, afegim els filets d'anxova tallats a trossos menuts, quatre gots de nata líquida per muntar, i ho remenem amb l'ajud d'una espàtula de fusta.
A continuació, afegim un polsim de nous moscada, corregim de sal, i tot seguit, afegim les tallarines ben escorregudes.
Ho remenem tot ben remenat, espolsem formatge ratllat pel damunt, seguim remenant una estona més, i ja ho podrem servir a taula, en la safata de porcellana fonda.

1h

Notes

Normalment, la pasta a la carbonara és fa amb cansalada fumada, peró aquesta vegada la farem amb anxoves.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1740 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Marta B diu:
En algunes ocasions, he vist que es fa la carbonara amb un ou cru al final. Quan tenen ja tota la carbonara feta, afegeixen un ou. Es correcta posar-hi l’ou?

Gracies,
Marta.
Quim Lleonart diu:
Amiga Marta, hi ha cuiners que, com molt bé dius, afegeixen un rovell d'ou a la salsa carbonara.
Peró jo no m'agradat mai posar-hi ou cru, per evitar una salmonel·lossis. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Marta B diu:
Moltes gràcies Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: