Broquetes de xai i cansalada, amb arròs saltejat

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis trossos de cuixa de xai, tallats a trossos quadrats d'uns tres centimetres, aproximadament
  • Sis trossos de cansalada de panxeta, tallats a trossos quadrats d'uns tres centimetres aproximadament
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Herbes provençals
  • Pebre negre en pols
  • Tres alls aixafats
  • Vi blanc
  • 100 grams d'arros
  • Aigua
  • Una tira de cansalada fumada, picolada
  • Julivert picolat

1 racions

Utensilis

Una safata plana per anar al forn
Un plat gran de porcellana blanca
Una flamereta mitjana
Un cassó mitjà
Una paella mitjana
Dues broquetes de fusta

Elaboració

Primerament, posem aigua, sal i l'arros en un cassó i el bullim fins que l'arròs és al " dente ".
Tot seguit, l'escorrem i el saltegem amb un rajolí d'oli i la cansalada picolada, i ho reservem.
Seguidament, agafem una broqueta, i anem puntxant : un tall de xai, un tall de cansalada, i així, fins a tenir tres talls de xai i tres de cansalada.
Tot seguit, els salpebrem, els espolsem amb herbes provençals, i els fiquem en la safata per anar al forn.
Seguidament, afegim els tres alls aixafats, un rajolí de vi blanc, i un raig d'oli d'oliva, i ho posem en el forn a 180º, fins que veiem que les carns són cuites.
En el moment de servir-ho, fem una creu amb les broquetes en el centre del plat, i a la part de baix fem un niu d'arròs amb l'ajud d'una flamereta, espolsem una mica de julivert pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.

40min

Notes

Farem tantes broquetes com persones siguem a taula, ( dues per persona )


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2426 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: