Fricandó de xai amb bolets

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una cuixa de xai desossada, de quilo i mig a dos quilos aproximadament, tallada a filet
  • Un brot de farigola
  • Un brot de romaní
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Sal
  • Pebre en pols
  • Tomàquet fregit
  • Una ceba picolada
  • Una fulla de llorer
  • Tres alls pelats
  • Una pastanaga tallada a rodelles
  • Un got de vi ranci
  • Un got de conyac
  • Ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Farina de blat (si cal)
  • Un pot de barreja de bolets de 500 grams

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Una batedora elèctrica
Uns estalvis de vímet

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, fregim :la ceba, la farigola, el romaní, el llorer, els alls, la pastanaga i tres cullerots de tomàquet.
Quan tot plegat és ben fregit, afegim el vi ranci i el conyac i deixem reduir. Tot seguit, afegim el brou de verdures, i deixem que arrenqui el bull, uns trenta minuts aproximadament.
Mentrestant, salpebrem els filets de xai, l'enfarinem, els sofregim una mica, amb oli d'oliva, i els reservem.
Quan el brou ja ha bullit una estona, retirem les herbes, passem la batedora elèctrica, i amb l'ajuda del colador xinès ho passem a la cassola on acabarem de fer el fricandó. Deixem que arrenqui el bull, afegim la carn i els bolets, i deixem que cogui a foc baix fins que la carn sigui tendre. A part, amb l'ajuda de la batedora elèctrica, fem una picada amb : un all, un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, i julivert picolat, amb un raig de brou. Afegim la picada a la cassola, deixem que s'acabi de coure tot plegat, corregim de sal i espessor, i ja ho tindrem llest per servir a taula en la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.

2h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1799 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: