Albergínies farcides amb bacallà, gratinades amb salsa Aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Tres albergínies de mida mitjana
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Salsa Aurora [Veure recepta]
  • Formatge ratllat
  • Una ceba picolada
  • 600grams de bacallà esqueixat dessalat

4 racions

Utensilis

Quatre plats plans de porcellana blanca
Una safata plana metal·lica, amb un full de paper sulfuritzat
Una espàtula metal·lica plana, molt fina
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Paper de cuina

Elaboració

Primerament, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i la reservem damunt la planxa calenta.
A continuació, en una paella amb oli d'oliva fregim la ceba picolada, fins que comença a ser transparent.
Tot seguit, afegim el bacallà ben esmicolat,donem unes voltes amb l'espàtula de fusta, i ho reservem.
Seguidament, tallem les albergínies en tires a lo llarg de mig dit de gruix (vuit tires) les salem i les fregim amb oli d'oliva fins que estan mig cuites.
Tot seguit, fiquem quatre tires d'albergínia damunt la safata per anar al forn, amb un full de paper sulfuritzat a sota, les farcim amb la barreja de ceba i bacallà.
Seguidament, les tapem amb un altre tira d'albergínia, les cobrim amb salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat, i les gratinem a 180º, fins que el formatge és torradet.
Amb l'ajud de l'espàtula metal·lica fina i amb molta cura, anem posant les albergínies cada una en un plat, i ja les podrem servir a taula.

1h


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2690 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: