Llagostins estofats amb espàrrecs verds i gírgoles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de llagostins de mida mitjana
  • 500 grams de gírgoles
  • Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Dos culerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Aigua
  • Un got de vi blanc
  • Quatre alls aixafats
  • Tres cullerots de fumet de peix(el trobareu a les meves receptes)
  • Julivet picolat

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera mitjana
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els espàrrecs tallats a trossos mitjans, i quan són cuits al "dente" els reservem.
A part, netegem les gírgoles, els traiem el peduncle i les tallem en juliana no massa fina.
Tot seguit, les sofregim en una paella amb oli d'oliva salpebrades, i quan són mig cuites les reservem. Tot seguit, pelem els llagostins tot guardant en una bossa, les pells i els caps per quan tinguem de fer un fumet.
Segidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer.
Quan tot plegat és fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el fumet de peix, els llagostins, els espàrrecs i les gírgoles. corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, durant quinze minuts.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.

1h 10min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1090 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Voldria aprofitar aquestes dates per desitjar a totes i tots els companys d'aquesta gran familia de receptes.cat, unes bones festes de Nadal i una feliç entrada de l'any 2016.
Que sigueu molt feliços juntament amb les vostres families. Rebeu una forta abraçada. Quim Lleonart.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!