Llagostins estofats amb espàrrecs verds i gírgoles
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de llagostins de mida mitjana
- 500 grams de gírgoles
- Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Dos culerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
- Una ceba picolada
- Dues fulles de llorer
- Aigua
- Un got de vi blanc
- Quatre alls aixafats
- Tres cullerots de fumet de peix(el trobareu a les meves receptes)
- Julivet picolat
4 racions
Utensilis
Una cassola marinera mitjana
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els espàrrecs tallats a trossos mitjans, i quan són cuits al "dente" els reservem.
A part, netegem les gírgoles, els traiem el peduncle i les tallem en juliana no massa fina.
Tot seguit, les sofregim en una paella amb oli d'oliva salpebrades, i quan són mig cuites les reservem. Tot seguit, pelem els llagostins tot guardant en una bossa, les pells i els caps per quan tinguem de fer un fumet.
Segidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer.
Quan tot plegat és fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el fumet de peix, els llagostins, els espàrrecs i les gírgoles. corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, durant quinze minuts.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.
1h 10min
Etiquetes: Marisc Cuina de tardor Cuina per les festes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2796 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.