Llagostins estofats amb espàrrecs verds i gírgoles

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 600 grams de llagostins de mida mitjana
  • 500 grams de gírgoles
  • Dos manats d'espàrrecs verds de cultiu
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Dos culerots de sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Dues fulles de llorer
  • Aigua
  • Un got de vi blanc
  • Quatre alls aixafats
  • Tres cullerots de fumet de peix(el trobareu a les meves receptes)
  • Julivet picolat

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera mitjana
Un cassó gran
Una paella gran
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua i sal, coem els espàrrecs tallats a trossos mitjans, i quan són cuits al "dente" els reservem.
A part, netegem les gírgoles, els traiem el peduncle i les tallem en juliana no massa fina.
Tot seguit, les sofregim en una paella amb oli d'oliva salpebrades, i quan són mig cuites les reservem. Tot seguit, pelem els llagostins tot guardant en una bossa, les pells i els caps per quan tinguem de fer un fumet.
Segidament, en una cassola marinera amb un raig d'oli d'oliva, fregim: la ceba picolada, els alls aixafats i el llorer.
Quan tot plegat és fregit, afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc, i deixem que redueixi.
Seguidament, afegim el fumet de peix, els llagostins, els espàrrecs i les gírgoles. corregim de sal, i deixem que cogui tot plegat a foc baix, durant quinze minuts.
Quan tot el conjunt ja és cuit, ho espolsem amb força julivert picolat, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola.

1h 10min


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1762 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Voldria aprofitar aquestes dates per desitjar a totes i tots els companys d'aquesta gran familia de receptes.cat, unes bones festes de Nadal i una feliç entrada de l'any 2016.
Que sigueu molt feliços juntament amb les vostres families. Rebeu una forta abraçada. Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: