Niu de patates amb samfaina i pernil cuit (lacón)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre patates mitjanes
  • Samfaina per quatre plats (la trobareu a les meves receptes)
  • 400 grams de pernil cuit (lacón)
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal maldon
  • Pebre vermell picant
  • Sal

4 racions

Utensilis

Quatre plats grans de porcellana blanca
Un cassó gran
Una cassola mitjana
Una ma de morter per omplir els motlles
Un motlle rodó d'acer inoxidable

Elaboració

Primerament, rentem les patates i les posem a coure amb aigua i sal fins que són cuites al "dente", i les reservem. Tot seguit les pelem, les tallem a rodanxes d'un dit de gruix i les reservem.
Seguidament, fem la samfaina com explico a la meva recepta i la reservem.
Quan comprem el pernil cuit, demanem que ens el tallin a trossos mal tallats.
En el moment de muntar els plats, fiquem un motlle en el centre de cada plat, i en el fons fiquem una rodanxa de patata. Tot seguit, omplim amb samfaina fins arribar fins a tres quartes parts del motlle, i ja per acabar, acabem per omplir-lo de pernil cuit.
Seguidament ho desemmotllem, espolsem una mica de sal maldon pel damunt i un polsim de pebre vermell picant, ho reguem amb un bon raig d'oli d'oliva, i ja podrem servir els plats a taula.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2462 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: