Melmelada agredolça de calçots amb panses i pinyons

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 grams de pinyons
  • 200 grams de panses de Corint
  • Aigua
  • Sal
  • Sucre
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Vinagre de Mòdena
  • Mel
  • La part blanca de 30 calçots
  • Oli d'oliva
  • Vi negre

Utensilis

Una paella gran
Una espàtula de fusta
Un cassó mitjà
Un atuell amb tapa per guardar la melmelada un cop feta
Un colador fí gran

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua escaldem tant les panses com els pinyons durant set minuts, els escorrem i els reservem.
Seguidament, agafem la part blanca dels calçots, els netegem i els tallem a juliana molt fina i els sofregim en una paella amb un raig d'oli a foc baix.
Quan comencen a ser mig cuits, els espolsem amb sucre i sal, un raig de mel i deixem que vagin coent-se.
Seguidament, els flamegem amb una mica de conyac calent, i quan s'apagui el conyac, afegim un raig de vinagre de Mòdena i seguim remenant. Tot seguit, afegim un rajolí de vi negre sense deixar de remenar.
Quan els calçots ja són com una melmelada, afegim les panses i els pinyons i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns dotze minuts més, i ja tindrem la melmelada de calçots llesta per guardar fins el moment de fer-la servir.

1h 30min

Notes

Quan no hi hagi calçots, també la podem fer amb porros.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1292 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!