Cassoleta de llagosta estofada amb mongetes del ganxet
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Estofat
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una llagosta de mida grossa
- Mig got de rom
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Dos cullerots de fumet de peix
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una fulla de llorer
- 150 grams de mongetes del ganxet cuites
- Mitja ceba ratllada
- Dos alls ratllats
- Julivert picolat
2 racions
Utensilis
Una cassola de terrissa de mida mitjana
Uns estalvis de vímet
Un cassó petit
Una paella gran
Un encenedor
Elaboració
Primerament, agafem la llagosta o el llamàntol, i amb l'ajud d'un ganivet xoriçer tallem el cap en dues meitats a lo llarg i el còs de la llagosta el tallem en rodelles d'un dit de gruix.
Tot seguit, ho salpebrem i ho sofregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva.
Quan tot plegat ja ha fregit uns tres minuts, escalfem el rom, ho afegim a la llagosta, ho encenem i deixem que flamegi fins que s'apagui el rom i ho reservem.
Seguidament, en una cassola amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: la ceba, els alls i la fulla de llorer. Quan ja és una mica fregit, afegim el sofregit de tomàquet i el fumet de peix.
Deixem que arrenqui el bull, i seguidament afegim la llagosta juntament amb les mongetes i deixem que cogui tot plegat uns quinze minuts.
Per acabar la llagosta, espolsem força julivert pel damunt, i ho servim a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.
1h
Notes
Aquesta recepta també la podem fer amb llamàntol
Etiquetes: Cuina marinera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1587 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.