Broquetes de xai al forn amb boletes de patata

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Vuit tacs de cuixa de xai de mida regular
  • Cinc tomàquets xerri
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Herbes provençals
  • Dues patates mitjanes
  • Oli d'oliva
  • Vi blanc
  • Un raig de conyac
  • Picada feta amb:oli,un all pelat i julivert, feta amb la batedora elèctrica

2 racions

Utensilis

Un estri per fer boles de fruites
Una paella gran
Un bol de vidre gran
Una safata plana metal·lica per anar al forn
Dos bastons de broqueta de fusta
Un plat gran de porcellana blanca
Batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, en un bol de vidre fiquem: els tacs de cuixa de xai salpebrats i amb herbes provençals. Tot seguit afegim: un raig de vi blanc, un de conyac i un raig d'oli d'oliva.
Ho remenem tot ben remenat i ho deixem reposar una hora.
A part, amb l'estri de buidar fruites, anem buidant les patates pelades i en traiem deu boletes. Tot seguit les fregim amb oli d'oliva en una paella a foc baix fins que són daurades. Seguidament, les ruixem amb una mica de picada, i les reservem.
A continuació muntem les broquetes de la seguent manera: agafem un bastó de broqueta, clavem mig tomàquet xerri, un tac de xai, seguim amb mig tomàquet, un tac de xai, mig tomàquet, un tac de xai, mig xerri, un tac de xai i acabem amb mig xerri.
Fem el mateix amb l'altre broqueta, les fiquem a la safata metal·lica i les enfornem a 180º, fins que veiem que són cuites al nostre gust.
Tot seguit, a la part de dalt del plat fiquem les dues broquetes entrecreuades i a la part de baix del plat fiquem les deu boletes de patata amb una mica de picada pel damunt, i ja ho podrem servir a taula.

1h 10min

Notes

Farem tantes broquetes com persones seguin a taula


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1645 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de març:

Bacallà a la llauna
Bacallà a la llauna
Peixos i mariscos
Arròs negre
Arròs negre
Arrossos i pastes
Sípia guisada amb pèsols
Sípia guisada amb pèsols
Peixos i mariscos Guisat
Crema de Sant Josep
Crema de Sant Josep
Postres i dolços
Coca de Sant Josep
Coca de Sant Josep
Postres i dolços Coca
Tortell de Sant Josep
Tortell de Sant Josep
Postres i dolços Pastís
Bunyols de borratja i pernil
Bunyols de borratja i pernil
Llegums i verdures Bunyols

Veure receptes de març i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: