Cassoleta de patates amb arròs i cloïsses

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Sis patates mitjanes
  • 600 grams de cloïsses fresques
  • 150 grams d'arròs tipus "bomba"
  • Aigua
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una culleradeta de colorant per l'arròs
  • Una fulla de llorer
  • Fumet de peix (el trobareu a les meves receptes)
  • Dos cullerots de sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba tendra picolada
  • Dos alls aixafats

4 racions

Utensilis

Una cassola marinera
Un cassó gran
Un colador
Una espàtulade fusta
Un plat de fusta

Elaboració

Primerament en un cassó amb un dit d'aigua, obrim les cloïsses colem el suc i les reservem.
A part, pelem les patates, les escantonem i les reservem.
Seguidament, en una cassola marinera gran, amb un raig d'oli sofregim: la ceba, els alls i el llorer. Tot seguit, afegim el tomàquet i les patates escantonades i ho remenem amb l'espàtula de fusta.
A continuació, afegim el suc de les cloïsses i una mica de fumet que cobreixi les patates i el colorant per l'arròs.
Seguidament, afegim l'arròs, corregim de sal i deixem que cogui tot plegat fins que tant l'arròs com les patates estiguin cuites.
Tot seguit afegim les cloïsses i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns deu minuts, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb un plat de fusta a sota.

1h 10min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1034 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: