Pèsols a la catalana

Ingredients

  • 1 Kg de pèsols sense pelar de temporada i del Maresme. També, poden ser congelats, si són de qualitat (collits , pelats i congelats)
  • 1 Ceba tendra mitjana picada
  • 50 g de cansalada viada tallada a dauets
  • Un tros de botifarra negre tallada a rodanxes
  • Un tros de botifara blanca cuita tallada a rodanxes
  • 1 Fulla de llorer
  • ½ Got de vi ranci
  • ½ Got d’aigua mineral natural
  • Pebre negre
  • Sal
  • Oli d’oliva

2 racions

Elaboració

En una paella, fregim els daus de cansalada, hi deixem que deixin anar el greix, ho retirem i reservem sobre paper absorbent.
Tallem la botifarra negre i blanca a rodanxes i les fregim una mica. Ho reservem pel final.
A la mateixa paella on hem fregit la cansalada, daurem la ceba tendra picada uns minuts. Si fos de menester més oli, afegir-ne.
Incorporem els pèsols pelats, la cansalada i el llorer i ho sofregim uns 5 minuts.
Salpebrem lleugerament i hi incorporem l’aigua mineral natural i el vi ranci, tapem parcialment la paella i ho deixem coure 30 minuts a foc lent.
Finalment, hi afegim les botifarres a rodanxes. Acabem de coure els pèsols a la catalana , 5 minuts més a foc lent.

45min


Recepta de cuina de Pèsols a la catalana

Al plat per degustar-los.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

15930 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: