Salsa de vermut blanc
Categoria:
Salses
Tipus de plat: Salsa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Mig litre de vermut blanc
- Dos porros
- Sal
- Nou moscada
- Maizena (si cal)
- Fumet de peix blanc (el trobareu a les meves receptes)
- Mantega
10 racions
Utensilis
Batedora elèctrica
Batedor de varetes
Colador fí
Un cassó mitjà
Un atuell de plàstic amb tapa
Elaboració
Primerament en un cassó amb tres cullerades de mantega, sofregim els porros picolats fins que siguin transparents.
Tot seguit, afegim el vermut i deixem que redueixi. Seguidament, afegim un cullerot de fumet blanc de peix i deixem que arrenqui el bull.
Seguidament, passem la batedora elèctrica i amb l'ajud d'un colador fí, ho passem al cassó hon acabarem de fer la salsa.
A foc baix, anem remenant amb el batedor de varetes fins aconseguir una salsa fina i homogènia.
Corregim de sal, afegim un polsim de nou moscada, i si cal espessir-ho afegim una mica de Maizena amb un rajolí d'aigua freda, i tot seguit ja la podrem guardar en un atuell amb tapa fins que la necessitem.
1h
Notes
Aquesta recepta és molt adient per peixos al forn, a la graella o a la planxa.
Etiquetes:
L'enigmàtic món de les salses
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2219 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquests tipus de guisats sempre és millor fer-los un dia abans, però no cal que siguin massa dies abans. Rebi una...
Amic Joan, si vas a les meves receptes, podràs veure la recepta de com es fa el sofregita les cuines professionals, que crec...
Amic Moisès, si vas a les meves receptes veuràs la recepta de l'amanida Alemanya, que també et pot agradar.
Amic Joan, si vas a les meves receptes trobaràs dues varietats de Qiche Lorraine que crec que t'agradaran. Les receptes...
Amiga M. Àngels, el que l'amic Josep M hem sembla que vol dir, és que amb julivert, oli i all, hem de fer una picada amb la...