Potatge de cigrons amb bledes i ous picats
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Tres litres de brou casolà de pollastre
- 600 grams de cigrons cuits
- Sis ous bullits
- Quatre penques de bledes
- Sal
- Oli d'oliva
- Dos porros picolats
- Un cullerot de sofregit de tomàquet
- Pa fregit
- Julivert picolat
- Un all pelat
- Ametlles torrades
4 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana blanca
Quatre escudelles de porcellana blanca
Un cassó gran
Dos bols de vidre grans
Una batedora elèctrica
Elaboració
Primerament, en una cassola fonda fiquem un raig d'oli d'oliva, i sofregim els porros fins que siguin transparents. Seguidament, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet, el brou de pollastre i deixem que arrenqui el bull.
A part, netegem les bledes, les rentem ben rentades i les tallem a juliana ben fina i les reservem en un bol de vidre.
Seguidament, en un cassó amb aigua i sal, bullim els ous durant deu minuts i seguidament, els refredem, els pelem, els picolem i els reservem en un bol de vidre.
A part, amb la batedora elèctrica, fem una picada feta amb: pa fregit, julivert picolat, un all pelat, i un grapat d'ametlles torrades, amb una mica de brou de pollastre.
Un cop feta la picada, l'afegim a la cassola amb el brou, corregim de sal, i ja podem afegir-hi els cigrons, les bledes i els ous picolats. Ho deixem que s'acabi de coure tot plegat deu minuts més, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera de porcellana i quatre escudelles.
1h 30min
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels potatges
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2568 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Teresa, si vas a les m3eves receptes, podràs veure la recepta allioli fet amb llet, que també et pot ser interessant....
Amic Jordi, els peixos fets a la papillota, no tenen temps de cocció, simplement hem de veure quan s'infla la bossa de la...
Amiga Teresa, per fer el rosbif s'acostuma a fer servir la mitjana o el tall rodó de vedella, però a la carnisseria et...
Perdoneu, però quan dieu "olla elèctrica" us esteu referint a la "Termo mix"?. Si és aixi, us diré que la Termo Mix,...
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...