Espardenya de pagès amb arengada esqueixada i ceba tendra
Categoria:
Amanides i plats freds
Tipus de plat: Amanida
Recepta per forn
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Una llesca de pa de pagès (D.O. pa de pagès català)
- Una arengada de "casco"
- Un tomacó
- Oli d'oliva
- Mitja ceba tendra tallada a rodelles
- Un all pelat
1 racions
Utensilis
Un plat gran de porcellana blanca
Elaboració
Primerament, agafem una llesca de pa de pagès (d'un pa de mig), la torrem en el forn i un cop torrada, restreguem un all, la suquem amb el tomacó i la fiquem en el plat.
Seguidament, netegem l'arengada, l'hi traiem el cap i les tripes, l'emboliquem amb dues fulles de paper de diari, la fiquem en el marc d'una porta, tanquem la porta, i tot seguit ja podrem treure les escates amb facilitat, i tot seguit l'esqueixem
Un cop esqueixada, la repartim pel damunt de la torrada juntament amb les rodantxes de ceba tendra.
Ja per acabar el plat, ho reguem tot plegat amb força oli d'oliva i jan ho podrem servir a taula.
40min
Notes
Farem tantes espardenyes com persones seguin a taula.
Etiquetes: Cuina de tardor La cuina de l'espardenya Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5369 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.