Favetes tipus "babi" a la muntanyenca

Ingredients

  • 800 grams de favetes petites congelades
  • Quatre pastanagues mitjanes
  • Una ceba picolada
  • 200 grams de pernil picolat
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Pebre vermell dolç
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Quatre alls laminats
  • Vi blanc
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Vuit patates de mida mitjana

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa mitjana
Uns estalvis
Un estri per fer boletes de patata
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, pelem les pastanagues i les tallem en rodantxes fines i les reservem.
Seguidament, amb un estri per fer boletes, buidem les patates pelades, i anem fent boletes fins buidar-les totes. Tot seguit, picolem la ceba i laminem els alls.
A continuació, a la cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim els alls i el pernil picolat, ho remenem una mica amb l'espàtula de fusta, i tot seguit, afegim una cullera gran de pebre vermell dolç, i abans no es cremi afegim les pastanagues i les favetes, juntament amb el sofregit de tomàquet, el vi i quatre cullerots de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull uns 40 minuts, corregim de sal, afegim les boletes de patata, i deixem que cogui tot plegat fins que les patates estiguin en el seu pun de cuites, i ja ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1751 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: