Calamars farcits de carn picada i les seves potes

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 Calamars de potera (més aviat grossos) que a la peixateria ens netegen i guarden les potes.
  • 1 Botifara de carn crua
  • 150 g de carn picada de vedella
  • 100 g de carn picada de porc
  • Sal
  • Pebre negre mòlt
  • 2 l d'aigua mineral
  • 2 Cullerades de tomàquet de conserva casolana
  • Oli d'oliva

Per a la picada:

  • 1 Llesca fina de pa torrat
  • 4 o 5 Alls
  • 4 o 5 Branques de julivert
  • 12 Ametlles torrades
  • 3 o 4 Avellanes torrades

4 racions

Elaboració

Posem en un bol les potes dels calamars picadetes, la botifarra sense pell, les carns picades, la sal i el pebre.
Ho barregem bé amb una forquilla.
Farcim els calamars i els tanquem amb un escuradents.
En una cassola amb una mica d'oli, sofregim el tomàquet de conserva.
Quan estigui dauradet, hi afegim els calamars farcits i ho deixem daurar durant uns 2 minuts.
Posem l'aigua i ho deixem coure durant uns 5 minuts.
Mentre, per fer la picada, posem en un morter el pa torrat, els alls, el julivert picat, les ametlles i les avellanes.
Ho triturem tot amb la mà de morter.
Quan la cassola dels calamars arrenqui el bull, hi afegim la picada, ho remenem bé i ho deixem coure durant 25 minuts més.
Rectifiquem de sal i pebre i ho tornem a remenar.
Per acabar, emplateu els calamars (un per persona) i el salsem amb el suc de la cocció.
Ja es pot servir el plat.

55min


Recepta de cuina de Calamars farcits de carn picada i les seves potes

Calamars farcits de carn picada i les seves potes.

Recepta de cuina de Calamars farcits de carn picada i les seves potes

Detall dels calamars farcits.

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2725 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: