Cues de porc estofades a la riojana

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Cinc cues de porc
  • Aigua
  • Sal
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Una fulla de llorer
  • Un grapat de grans de pebre negre
  • Oli d'oliva
  • Una tira de xoriç (xistorra)
  • Sis patates de mida mitjana
  • Un pot de carn de pebrots (xoricers)
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu ales meves receptes)
  • Mig got de vi blanc
  • Una ceba picolada
  • Tres alls aixafats

5 racions

Utensilis

Una cassola metàl·lica fonda
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Un bufador
Un colador fi
Un bol de vidre gran

Elaboració

Primerament netegem les cues amb l'ajud del bufador, i les posem a coure a la cassola fonda amb: aigua, sal, una branca d'api, una fulla de llorer, mitja ceba pelada, i un grapat de grans de pebre negre.
Deixem que arrenqui el bull a foc mitjà fins que les cues siguin cuites i les reservem tot colant el brou de la cocció i el reservem en un bol de vidre gran.
Un cop fredes les cues, les tallem en trossos de tres dits d'ample i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva sofregim la ceba picolada, els tres alls aixafats i la tira de xoriç tallada a trossos regulars.
Tot seguit, afegim una cullerada de carn de pebrots xoricers, un cullerot de sofregit de tomàquet, mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots del brou de coure les cues juntament amb les patates escantonades, i quan veiem que les patates comencen a estar cuites, afegim els trossos de cua,
corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat fins que les patates ja estiguin cuites, i ho podrem servir a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2757 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: