Costella de vedella o bou, estofada amb cansalada, xampinyons i olives verdes trencades

Ingredients

  • Un quilo de costella de bou o vedella tallada a trossos regulars
  • Quatre talls de cansalada de papada tallada gruixuda d'un dit
  • 500 grams de xampinyons naturals
  • 200 grams d'olives verdes trencades (sense gust d'all)
  • Brou de pollastre casolà [Veure recepta]
  • Tres cullerots de sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Un got de vi ranci
  • Dues fulles de llorer
  • Quatre alls aixafats
  • Una ceba tendre picolada

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Cinc plats fondos

Elaboració

Primerament, netegem els xampinyons, els tallem en quatre trossos a lo llarg, i els fregim en una paella amb un raig d'oli d'oliva salpebrats, fins que estiguin mig cuits, i els reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva,sofregim els trossos de costella i la cansalada tallada a trossos gruixuts, i quan tot plegat està una mica daurat, afegim: la ceba, els alls i les dues fulles de llorer, i deixem que la ceba quedi transparent, i ja podrem afegir-hi tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
Seguidament, cobrim les carns amb el brou de pollastre casolà, deixem que arrenqui el bull, i deixem que vagi coent-se a foc baix
fins que tot el conjunt, estigui gairebé cuit, i ja podrem afegir-hi les olives trencades i els xampinyons, i deixarem que s'acabi de coure tot junt, fins que veiem que les carns ja són cuites, corregim de sal, i ho servirem a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota, juntament amb els cinc plats fondos.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, és més bona si la podeu fer amb costella de bou que no pas amb vedella, però queda molt bona de totes maneres.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2337 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'octubre:

Ous farcits de carn gratinats
Ous farcits de carn gratinats
Arrossos i pastes
Tarta de poma
Tarta de poma
Postres i dolços
Fabada asturiana
Fabada asturiana
Llegums i verdures
Pa fàcil a casa
Pa fàcil a casa
Altres Pa
Strudel de bròquil
Strudel de bròquil
Llegums i verdures
Cóc de plàtan
Cóc de plàtan
Postres i dolços
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes de farigola, amb ous batuts
Sopes i cremes Sopa
Pa de pessic de melmelada
Pa de pessic de melmelada
Postres i dolços Pastís

Veure receptes d'octubre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: