Trinxat de col i patata amb botifarra esparracada i rostillons de cansalada

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un quilo de patates de mida mitjana
  • Una col petita
  • Quatre talls de cansalada viada de mig dit de gruix, i sis dits de llarg
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Dues baldanes de ceba

4 racions

Utensilis

Una cassola fonda
Una premsadora (passapurés)
Una paella gran
Una safata plana amb un paper de cuina
Una espàtula de fusta

Elaboració

Primerament, en una cassola fonda amb aigua i sal, bullim les patates pelades tallades a trossos, i la col ben neta, tallada a trossos regulars, i fem que arrenqui a bullir, fins que tant les patates com la col, estiguin cuites, les escorrem i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim la cansalada amb una mica de pebre negre, fins que estigui ben fregida feta rostillons, la retirem i la reservem en una safata amb un paper de cuina, per treure l'excés d'oli.
En la mateixa paella que hem fregit la cansalada, fregim les baldanes sense la pell, i les anem esparracant, i un cop fregides, les reservem.
Tot seguit, agafem les patates i la col, i les passem per la premsadora tot posant-les en una cassola on acabarem de fer el trinxat.
Seguidament, afegim les baldanes esparracades juntament amb la col i les patates, i a foc baix, ho anem remenant, corregim de sal, i un cop ja ha fregit tot plegat uns cinc minuts, ho retirem del foc, i ja podrem fer un niu amb el trinxat en el centre de cada plat, posarem un rostilló de cansalada al damunt, i ja ho podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

994 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!