8
vots
Votar

Truita de bacallà a l'estil basc

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → País Basc
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 ceba petita vermella
  • 100 gr. pebrot verd molt nou
  • 1 de gra d’all morat, de qualitat
  • 150 g del morro de bacallà
  • 2 culleradetes de julivert picat fi fresc del dia
  • 5 ous frescos si pot ser de granja
  • Oli d’oliva
  • Oliva d'oliva verge extra
  • Sal

2 racions

Elaboració

Laminem l'all i el reservem. Pelem i tallem la ceba en juliana i fem el mateix amb el pebrot verd, que netegem de llavors i el tallem en juliana.
En una cassola sofregim l’all laminat i quan comença a agafar una mica de color, hi afegim la ceba i el pebrot verd. Posem el foc fort i ho anem remenant perquè vagi suant tot el conjunt, hi afegim una mica de sal perquè la ceba suï més, tapem la paella i baixem el foc al mínim.
Passats uns 25 - 30 minuts, més o menys, destapem i deixem que s’evapori l’aigua. Seguim fregint els ingredients anteriors fins a aconseguir una ceba caramel·litzada.
En una safata de forn hi posem el bacallà i el ruixem amb oli d’oliva. L'escalfem perquè es confiti, però no s’ha de coure, ha d’estar cru per dins, només volem confitar i que suï i surti tota la gelatina que es barrejarà amb l’oli.
Esqueixem el bacallà i amb els ingredients que tenim cuits a la paella i tot temperat, batem els 3 ous en un bol, i tot seguit, hi afegim el bacallà, les hortalisses, el julivert i ho provem per veure si li falta sal o no.
La truita ha de quedar daurada, sucosa per dins i amb tots els ingredients ben repartits.
Escalfem una paella antiadherent amb una mica d’oli d’oliva verge extra, i sense que arribi a agafar suficient temperatura i l’oli se’ns cremi, hi afegim la barreja del bol. Anem movent la paella perquè qualli en un 50%, seguidament li posem un plat a sobre com si d’una truita de patata es tractés, i li donem la volta. Cal recordar-se de posar-li dues gotes d’oli a la paella abans de posar la truita de nou, i a foc mig la acabem de quallar per l’altre costat. És important que la truita de bacallà estigui una mica crua, que no hagi arribat a quallar del tot perquè d’aquesta manera gaudirem més dels sabors.

35min


Recepta de cuina de Truita de bacallà a l'estil basc

Truita de bacallà a l'estil basc.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

258 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!