Platillo de mongetes del ganxet estofades amb llagostins i botifarra culana negra

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una botifarra culana negra grossa
  • 600 grams de mongetes del ganxet cuites
  • 800 grams de llagostins de mida gran
  • Oli d'oliva
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Una ceba picada en brunesa
  • Dos alls pelats aixafats
  • Una fulla de llorer
  • Vi blanc
  • Mitja ceba pelada
  • Una branca d'api

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una paella gran
Un cassó gran

Elaboració

Primerament, pelem els llagostins i amb els caps i les pells fem un fumet lleuger amb: una branca d'api, una fulla de llorer i mitja ceba pelada, (a part dels caps i les pells dels llagostins), i mig cassó d'aigua.
Deixem que arrenqui el bull durant mitja hora, ho colem, i ho reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli, fregim una ceba picada juntament amb dos alls pelats, i seguidament, hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc i deixem que redueixi.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, saltem els llagostins salpebrats uns cinc minuts, i tot seguit els flamegem amb mig got de conyac, i els reservem.
A continuació, afegim els llagostins i les mongetes a la cassola,juntament amb tres cullerots del fumet, ho remenem amb les nanses, corregim de sal, i tot seguit hi afegim la botifarra negra tallada a rodanxes d'un dit de gruix, i deixem que s'acabi de coure tot el conjunt set minuts més, apaguem el foc, i deixem que reposi cinc minuts abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

274 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!