Nius de parmentier de patata, amb bolonyesa de xai, gratinats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Una cuixa de xai
  • Quatre patates de mida gran
  • Dos talls de cansalada viada
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Nou moscada
  • Nata líquida per muntar
  • Una ceba ratllada
  • Dos alls ratllats
  • Mitja pastanaga ratllada
  • Sofregit de tomàquet [Veure recepta]
  • Vi negre
  • Formatge ratllat
  • Mantega

4 racions

Utensilis

Quatre motlles quadrats metàl·lics
Una placa pel forn
Dues paelles grans
Un batedor de varetes
Un bol de vidre gran
Dues espàtules metàl·liques planes
Una mànega pastissera
Un estri per aixafar patates
Una cassola fonda
Un ratllador
Una cullera de fusta
Un full de paper sulfurat

Elaboració

Quan comprem la cuixa de xai, demanem que ens la desossin, i juntament amb la cansalada ens ho passin per la trinxadora i ho reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb aigua i sal, coem les patates amb pell, fins que estiguin ben cuites, les pelem, les posem en el bol de vidre, i amb l'estri per aixafar patates, les anem aixafant fins aconseguir un puré ben fi, el remenem amb el batedor de varetes, i tot seguit hi afegim: un raig de nata, un pessic de nou moscada, un pessic de sal, una nou de mantega, i quan ja tenim el puré fet, el reservem.
A continuació, en una paella amb un raig d'oli, fregim: la ceba ratllada, els alls ratllats, i la pastanaga ratllada, i a foc mitjà, ho fregim fins que estigui tot ben cuit, i llavors hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet, i mig got de vi negre, deixem que redueixi i ho reservem.
A part, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les carns salpebrades, a foc mitjà fins que estiguin gairebé cuites, i les afegim a la paella juntament amb el sofregit, ho remenem amb la cullera de fusta, i quan ja tenim llesta la bolonyesa, passem a muntar els nius de la següent manera: posem un full de paper sulfurat en la placa del forn, i a sobre posem els quatre motlles quadrats, omplim la mànega pastissera amb el puré de patata, posem un dit de puré en cada motlle, i seguidament, posem dos dits de la bolonyesa de xai, i per acabar, omplim de puré fins arribar a dalt del motlle, ho espolsem amb formatge ratllat, hi posem una nou de mantega al damunt, i ho posem a gratinar en el forn a 180º, fins que el formatge estigui daurat, i amb l'ajuda de les espàtules posem els nius cadascun en el seu plat, els desemmotllem, i ja els podrem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

381 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!