Coca de patata i albercocs
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Illes Balears
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 Ous sencers.
- 150 g de sucre.
- 300 g de patata bullida calenta.
- 150 g de llard de porc.(normal o ibèric)
- 30 g de llevat de forner.
- 500 g de farina de força.
- Albercocs 12 (pot variar en funció mida de la coca)
8 racions
Utensilis
Llauna mallorquina o motlle gran baix.
Elaboració
Pelem les patates i pesem 300 g. Les posem a bullir uns 20 m.
Barregem els 4 ous sencers amb el sucre, i un cop ben batut, i barregem el llard i les patates ben xafades dins d'un bol gros.
Desfem el llevat de forner amb una mica d'aigua tèbia, i ho afegim a la barreja anterior.
Tamisem la farina i anem agregant-la, fins que s'integri tota. Es pot fer amb un aparell de varetes o túrmix perquè quedi tot ben lligat.
Tapem el bol amb un film de plàstic o paper d'alumini, i deixem reposar durant 1 hora més o menys, depenent de la temperatura ambient (ha de doblar el seu volum).
Sobre una llauna mallorquina o un motlle baix gran (també es pot dividir la massa en dos motlles més petits i fer 2 coques), estirem la massa que quedi homogènia per tots costats.
Deixem reposar 1 hora més, fins que la massa hagi pujat.
Obrim els albercocs dividint-los en dos, i els posem sense pitjar sobre la massa amb la part oberta cap amunt. Tirem una capa de sucre per sobre.
Preescalfem el forn, només a la posició _ a 160 graus, i enfornem.
La cocció aproximada és d'uns 20 minuts a posició _ (només sota)+ 5 minuts a posició - (només part de dalt). Depèn el temps final de cada forn.
Amb un escuradents punxem fins el fons, i quan surti net, voldrà dir que està cuit.
Vigilar els 5 minuts darrers, que va ràpid a coure, i que no quedés massa cuit per la part de sobre.
Un cop el retirat del forn, tornem a ensucrar.
2h 30min
Notes
El temps indicat és contant les dues hores que calen perquè la massa pugi.
El moscatell o ratafia, acompanyem molt bé aquesta coca.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1176 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...