Saltat d'hivern

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un romanesco de mida petita
  • Una orella de porc
  • Dues baldanes de ceba
  • Cinc sardines de la costa
  • 200 grams de mongetes del ganxet cuites
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una ceba picada en brunesa petita
  • Dos talls de cansalada viada tallada a tacs petits
  • Uns fulla de llorer
  • Una branca d'api

5 racions

Utensilis

Un wok de mida gran
Dos cassons grans
Una paella gran
Una escorredora
Uns estalvis de vímet
Una aranya de filferro
Un bufador
Una safata plana

Elaboració

Primerament, en un cassó gran amb aigua i un pessic de sal, posarem a coure el romanesco tallat en botons, fins que estigui cuit al dente.
A part, en un altre cassó amb aigua, un pessic de sal i una branca d'api, farem coure l'orella de porc socarrimada abans amb un bufador, fins que estigui ben cuita, i la reservarem.
Mentrestant, posarem un raig d'oli d'oliva en un wok, i saltarem la ceba picada juntament amb la cansalada viada fins que tot plegat estigui ben fregit.
Tot seguit, escorrem el romanesco i l'afegim en el wok juntament amb les mongetes del ganxet i l'orella de porc ja cuita i tallada en juliana d'un dit d'ample, i amb el mànec del wok, hi donem unes voltes, hi afegim les baldanes tallades en rodelles d'un dit de gruix i ho remenem amb el mànec del wok. Seguidament, en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregim les sardines de la costa i les reservem en una safata plana amb un paper de cuina.
Per acabar, corregim de sal, ho acabem de coure cinc minuts més, i ja ho podrem servir en cinc plats fondos, amb una sardina fregida al damunt.

1h 30min

Notes

A les parades de pesca salada que hi ha en els mercats, trobarem tres tipus de sardines: en primer lloc trobarem les arengades de casco, en segon lloc trobarem les mariquites que són com unes arengades de mida petita, i per acabar les sardines de la costa, que són les que farem servir per fer aquesta recepta.


Etiquetes:       Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2176 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: