Carpaccio de carbassó i xampinyons

Ingredients

  • Carbassó (dels tendres, els que tenen la pell verd clar)
  • Xampinyons
  • Oli d'oliva
  • 1 cullerada mostassa (diafana estragon LOUIT)
  • Unes gotes de suc de llimona
  • 2 cullerades de pinyons
  • Un pols de sal

4 racions

Utensilis

Màquina de tallar embotits o un ganivet de fulla ben esmolada i molta paciència per tallar ben prim!

Elaboració

Fregim en una paella, amb molt poc oli, els pinyons, només una miqueta perquè agafin color. Els reservem.
Tallem amb la màquina tallafiambres el carbassó a rodanxes molt fines, gairebé transparents. Fem el mateix amb els xampinyons que haurem netejat amb un drap.
Posem en un plat una capa de rodanxes de carbassó, una de xampinyons, una de carbassó i una de xampinyons. Cada capa la salem una mica. Quan ho tenim muntat hi tirem unes gotetes de suc de llimona i ho deixem.
Mentrestant fem la vinagreta: dos dits d'oli, la mostassa i una mica de sal al bol de la TMX a V3, 10 segons, els tres últims segons s'hi posen els pinyons.
Aquesta vinagreta la tirem al damunt del carpaccio un parell d'hores abans de menjar perquè es confiti una mica.
S'hi poden posar escames de formatge parmesà (jo no n'hi vaig posar)

20min

Per


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8084 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: