Espatlla de xai al forn amb patates

Categoria:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Una espatlla de xai d'un quilo aproximadament.
  • Oli verge d'oliva, sal, pebre negre.
  • Orenga trinxada.
  • Una llimona.
  • Un got de moscatell o vi dolç.
  • Un quilo de patates.
  • Dues cebes mitjanetes dolces.
  • Una cabeça d'alls.

4 racions

Utensilis

Safata de forn fonda.

Elaboració

Farem marcar en quatre trossos l'espatlla de xai a la carnisseria.
La posarem en ad0b amb l'oli, la sal, el pebre, trossets de llimona (per entremig dels talls) i l'orenga durant unes dotze hores. (D'un dia per l'altre).
Fregirem en una paella les patates tallades a trossos no massa petits, la ceba en juliana grossa, i els alls, i ho reservarem.
Posarem l'espatlla al forn, en una safata gran i fonda, girada cap abaix, i quan sigui rosseta, la girarem i hi afegirem les patates, alls, ceba i el vi dolç, i ho deixarem enrossir de l'altra banda. I llestos!

1h 30min

Notes

Ho servirem amb la mateixa safata de forn, i molt calent.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8300 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Patrícia Gargallo Alfonso diu:
Hola Teresa, el forn a quant ha d’estar?
Quim Lleonart diu:
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a 180º, i si és un forn elèctric molt millor.
Rep una salutació.
Quim Lleonart.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: