Lasanya de carn i bolets
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Lasanya
						
						
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Mitjana
						
						
Ingredients
- 16 plaques de lassanya
- 250 g de carn picada de porc
- 250 g de carn picada de vedella
- 70 cc d'oli
- 100 g de pastanagues
- 150 g de ceba tendra
- 200 g de xampinyons
- Un porro
- 1 all
- 500 g de tomàquets madurs
- 200 g de mozzarel·la ratllada
- 75 g de formatge parmesà ratllat
- 75 g de formatge emmental ratllat
- Un “cubito” de brou
- Sal, pebre i orenga
Per la beixamel:
- 20 g de mantega
- 20 g de farina
- 300 cc de llet
- Nou moscada, sal.
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Posem les plaques de lassanya a remull amb aigua tèbia durant un quart d'hora, remenant perque ni s’enganxin. 
Tallem la pastanaga, la ceba i el porro ben petits. 
Posem l'oli a escalfar, tirem les verdures, les salem i les deixem fer a foc lent durant 15 minuts.
A continuació afegim els xampinyons i l'all i els deixem fer 10 minuts més.
Afegim la carn, prèviament salada i la deixem fer durant 10 minuts.
Tirem el tomàquet, que haurem pelat i tallat a trossets
Afegim el “cubito” de brou esmicolat i ho deixem fer tot durant 15 minuts més.
Posem una mica d'orenga i pebre, donem unes voltes i rectifiquem de sal. 
Preparem la beixamel desfent la mantega i afegint la farina a la que li donarem unes voltes a foc lent.
Afegim la llet tèbia, posem sal i nou moscada i la fem bullir durant un parell de minuts sense deixar de remenar.
Cobrim la base d’una safata amb una mica de beixamel i posem a sobre una capa de pasta.
A sobre hi posem una capa de sofregit i a continuació hi tirem mozzarel·la i formatge parmesà.
Repetim l'operació dues vegades més, acabant amb una capa de pasta.
Tirem la resta de la beixamel per sobre, afegim el formatge emmental i la posem al forn a dalt i a baix, durant 15 minuts a 180 graus. La posem a gratinar durant 3 minuts més. 
La treiem del forn i la deixem refredar una mica per poder-la tallar bé.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 9992 visites.
 9992 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  Carpaccio
 Carpaccio 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram