Cassoleta d'ous ferrats amb samfaina, gratinats
												Categoria: 
						
						 Ous i làctics
 
						Ous i làctics
						
						
						
						Tipus de plat: Estofat
						Recepta per forn
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- Vuit ous
- Un carbasó
- Una albergínia
- Un pot petit de tomàquet fregit
- Ví negre
- Oli d'oliva
- Farina
- Llet sencera
- Mantega
- Sal
- Nou moscada
- Formatge ratllat
- Una ceba mitjana
- Un pebrot verd
 4 racions
 4 racions
Utensilis
Quatre cassoletes de terrissa, de mida mitjana.
Elaboració
							En una cassola amb oli d'oliva, fregim totes les verdures, tallades a brunoise ben menuda.
Quan són mig cuites, les salem, i hi afegim un raig de tomàquet fregit, i un raig de ví negre, i deixem que acabi de coure tot plegat, i ho reservem.
En una paella amb oli d'oliva, fregim els vuit ous ferrats, i els reservem.
A part, en un cassó amb mantega, fregim una mica de ceba ben picolada. Quan la ceba ja és tova, afegim un grapat de farina, i remenem amb les varetes. Tot seguit, afegim la llet calenta, i hi passem la batedora elèctrica, i amb l'ajud de la mateixa ho passarem pel colador xinès a un altre cassó. Anem remenant amb les varetes, ho corregim de sal i nou moscada, i quan ja és al nostre gust, la traiem del foc.
Agafem les quatre cassoletes, i en el fons anem posant una capa de samfaina. Seguidament, posem dos ous ferrats en cada cassoleta, i per acabar, cobrim amb beixamel, ho espolsem amb formatge ratllat, i fiquem un punt de mantega, i ho enfornem a 180º, fins que tot el conjunt és gratinat, i !! Bon profit !!.
														
 40min
  40min 
 Etiquetes: 
						Ous forn
 
						Etiquetes: 
						Ous forn  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 3320 visites.
 3320 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Llegums i verdures
 Llegums i verdures Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Aperitiu
 Aperitiu 
  Carns
 Carns 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram