Herbes mallorquines
Categoria:
Begudes
Tipus de plat: Licor
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Unes boletes de camamil.la
- Flor de llimoner
- Tres grans de café
- 1/4 de nou verda
- Una cirera (si el coll de l'ampolla es estret s'aixafa)
- Un trosset de nispro
- Una talladeta petita de llimona (pell i polpa)
- Una talladeta molt petita de taronja (també pell i polpa)
- Un brot molt petit de romaní (si es posa massa dominarà aquest gust)
- Un brot petit (uns quatre cm.)de farigola i de sàlvia
- Brotets no molt grans de tarongí, ginebró i menta.
- Una fulla sencera de llimoner (que posarem enrotllada dins l'ampolla)
- Un brot més grosset d'herba-sana i de fonoll.
- Un tros més gran encara d'herba-lluïsa.
- Anís sec
- Anís dolç.
Elaboració
Introduirem dins l'ampolla els ingredients, començant dels més petits als més grans. Posats tots aquests ingredients,omplirem l'ampolla d'anís dolç i d'anís sec, en la proporció que ens agradin més dolces o més seques. Si agrada dolç, posar tres parts d'anís dolç per una de sec, i viceversa si us agraden més seques. Es recomana fer-ho amb ampolles transparents. Es deixa macerar un mínim de seixanta dies. S'aconsella preparar-les dins les primeres setmanes de maig, que és quan es troben amb més facilitat les herbes.
Notes
Aquesta recepta que transcric, pertany a "Memòria de la cuina mallorquina", d'Antoni Tugores, conegut periodista i investigador gastronòmic mallorquí.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2794 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.