Herbes mallorquines

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Unes boletes de camamil.la
  • Flor de llimoner
  • Tres grans de café
  • 1/4 de nou verda
  • Una cirera (si el coll de l'ampolla es estret s'aixafa)
  • Un trosset de nispro
  • Una talladeta petita de llimona (pell i polpa)
  • Una talladeta molt petita de taronja (també pell i polpa)
  • Un brot molt petit de romaní (si es posa massa dominarà aquest gust)
  • Un brot petit (uns quatre cm.)de farigola i de sàlvia
  • Brotets no molt grans de tarongí, ginebró i menta.
  • Una fulla sencera de llimoner (que posarem enrotllada dins l'ampolla)
  • Un brot més grosset d'herba-sana i de fonoll.
  • Un tros més gran encara d'herba-lluïsa.
  • Anís sec
  • Anís dolç.

Elaboració

Introduirem dins l'ampolla els ingredients, començant dels més petits als més grans. Posats tots aquests ingredients,omplirem l'ampolla d'anís dolç i d'anís sec, en la proporció que ens agradin més dolces o més seques. Si agrada dolç, posar tres parts d'anís dolç per una de sec, i viceversa si us agraden més seques. Es recomana fer-ho amb ampolles transparents. Es deixa macerar un mínim de seixanta dies. S'aconsella preparar-les dins les primeres setmanes de maig, que és quan es troben amb més facilitat les herbes.

Notes

Aquesta recepta que transcric, pertany a "Memòria de la cuina mallorquina", d'Antoni Tugores, conegut periodista i investigador gastronòmic mallorquí.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1009 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!