Potatge de llenties amb xoriç, patates i bledes
												Categoria: 
						
						 Llegums i verdures
 
						Llegums i verdures
						
						
						
						Tipus de plat: Sopa
						
						Típica de:  Espanya → Catalunya
 Espanya → Catalunya
						
						Estació:  primavera
 primavera  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
 Afegir valoració
 Afegir valoració
													Ingredients
- 200 grams de llenties seques, de bona qualitat
- Sis fulles de bledes
- Dues tires de xoriç,( xistorra), tallades a trossos regulars
- Oli d'oliva
- Sal
- Tres alls pelats
- Tres patates grosses, tallades a quadrets menuts
- Tres litres d'aigua mineral
- Pebre vermell dolç
- Tres porros,( la part blanca)
- Dues fulles de llorer
 6 racions
 6 racions
Utensilis
Una sopera de porcellana, ben bonica.
Elaboració
							En una cassola fonda, amb un raig d'oli d'oliva, fregim: els porros, el xoriç, i les fulles de bledes ben netes, picolades amb l'ajud d'un ganivet.
Seguidament, afegim l'aigua i les llenties, que haurem tingut en remull, unes tres hores.
Posem el foc a mitja potencia, i quan les llenties són mig cuites, corregim de sal, i afegim les patates, i les fulles de llorer.
 A part, en una paella amb oli d'oliva, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una cullerada de pebre vermell, i sense deixar que es cremi, ho afegim a la cassola amb les llenties.
Deixem que tot plegat es cogui, i ja ho podrem servir a taula, en una sopera ben bonica.
														
 1h 30min
 1h 30min 
 Etiquetes: 
						La cuina dels potatges
 
						Etiquetes: 
						La cuina dels potatges  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 5727 visites.
 5727 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 Joan Corminas
 Joan Corminas![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Carns
 Carns Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds 
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços
 Altres
 Altres Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram