Bandes de pasta de full amb xerris i anxoves

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Una anxova salada, per persona
  • Una safata de tomàquets xerri
  • Un manat de porradell,( cebollino)
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Oli d'oliva
  • Aigua
  • Farina
  • Un ou batut

1 racions

Utensilis

Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta
Un full de paper sulfuritzat pel forn
Un pinzell
Un bol de vidre, petit

Elaboració

Primerament, posarem a dessalar les anxoves en aigua freda, i pasades unes hores les netegarem, els hi traiem les espines, i les deixem en una safata cobertes amb oli d'oliva.
A part, agafem el porradel, el picolem ben picolat, i el reservem.
Tot seguit, tallem els tomàquets xerri en dues meitats i els reservem.
A continuació, espolsem farina en el marbre de la cuina, i amb l'ajud del corró, estirem la pasta de full, i la punxem amb el corró punxador. Tot seguit, tallem unes bandes rectangulars de mida més aviat mitjana, les pintem amb ou batut, i seguidament, repartim les meitats de xerri per tota la superfície de la banda, boca amunmt. Ho salpebrem, ho reguem amb un rajolí d'oli, i ho fiquem en el forn a 180º, fins que la pasta de full és ben rossa.
Acte seguit, espolsem una mica de porradell picolat pel damunt, afegim dos filets d'anxova amb oli a lo llarg, i ja ho podrem servir a taula.

40min

Notes

Farem tantes bandes de full, com persones siguem a taula


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1241 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: