Ous arrebossats amb embolcall de pasta de full
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- Quatre ous sencers
- Tres ous batuts
- Aigua
- Sal
- Farina
- Pasta de full
- Paper de cuina
- Oli d'oliva
4 racions
Utensilis
Una safata per anar al forn
Una safata rodona de cartró amb blonda
Paper sulfuritzat
Quatre bosses de plàstic, petites
Quatre trossos de cordill
Un cassó gran
Una paella gran
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un pinzell
Un bol de vidre petit
Elaboració
Primerament, esclatem els ous un a un, dintre de cada una de les bosses, i amb el cordill lliguem la boca. Tot seguit, en un cassó amb aigua i sal, escaldem les bosses durant vuit minuts i les retirem. Quan són fredes, les obrim, passem els ous amb molta cura per farina, per ou batut, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i els reservem.
A continuació, espolsem farina pel marbre de la cuina, i estirem la pasta de full. Tot seguit, la punxem i tallem uns quadrats d'uns dotze centimetres aproximadament.
Tot seguit, posem un ou en el centre, i dobleguem la pasta de full, com si fesim un pastisset.
Seguidament, pintem amb ou batut, i amb l'ajud d'una forquilla, segellem totes les voreres.
A continuació, posem els quatre ous en la safata per anar al forn, damunt un paper sulfuritzat, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el full és una mica rosset.
Tot seguit, els traiem, els posem en una safata rodona amb blonda, i ja els tenim llestos per servir aquesta delicadesa a taula.
1h
Notes
Aquesta recepta més que un plat, jo la definiria com una " delicadesa grastronomica ".
Farem tants ous com persones hi hagin a taula.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1792 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.