Ous arrebossats amb embolcall de pasta de full

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Quatre ous sencers
  • Tres ous batuts
  • Aigua
  • Sal
  • Farina
  • Pasta de full
  • Paper de cuina
  • Oli d'oliva

4 racions

Utensilis

Una safata per anar al forn
Una safata rodona de cartró amb blonda
Paper sulfuritzat
Quatre bosses de plàstic, petites
Quatre trossos de cordill
Un cassó gran
Una paella gran
Un corró per estirar la pasta de full
Un corró per punxar la pasta de full
Un pinzell
Un bol de vidre petit

Elaboració

Primerament, esclatem els ous un a un, dintre de cada una de les bosses, i amb el cordill lliguem la boca. Tot seguit, en un cassó amb aigua i sal, escaldem les bosses durant vuit minuts i les retirem. Quan són fredes, les obrim, passem els ous amb molta cura per farina, per ou batut, i els fregim en una paella amb oli d'oliva, i els reservem.
A continuació, espolsem farina pel marbre de la cuina, i estirem la pasta de full. Tot seguit, la punxem i tallem uns quadrats d'uns dotze centimetres aproximadament.
Tot seguit, posem un ou en el centre, i dobleguem la pasta de full, com si fesim un pastisset.
Seguidament, pintem amb ou batut, i amb l'ajud d'una forquilla, segellem totes les voreres.
A continuació, posem els quatre ous en la safata per anar al forn, damunt un paper sulfuritzat, i ho enfornem a 180º, fins que veiem que el full és una mica rosset.
Tot seguit, els traiem, els posem en una safata rodona amb blonda, i ja els tenim llestos per servir aquesta delicadesa a taula.

1h

Notes

Aquesta recepta més que un plat, jo la definiria com una " delicadesa grastronomica ".
Farem tants ous com persones hi hagin a taula.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1792 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de febrer:

Bunyols de bacallà
Bunyols de bacallà
Peixos i mariscos Bunyols
Salsa de fesols negres
Salsa de fesols negres
Llegums i verdures
Coca de llardons
Coca de llardons
Postres i dolços Pastís
Atmetllats
Atmetllats
Postres i dolços Galetes

Veure receptes de febrer i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: