Manetes de porc, estofades amb cargols

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dues manetes de porc tallades en quatre trossos
  • Un quilo de cargols tipus vinyals
  • Aigua
  • Quatre fulles de llorer
  • Sal
  • Oli d'oliva
  • Una branca de farigola
  • Una branca de romaní
  • Una branca d'àpi
  • Un grapat de pebre negre en gra
  • Un got de ví ranci
  • Una cullerada de xocolata en pols
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • Pa fregit
  • Julivert picolat
  • Dos bitxos petits ( tipus caiena)
  • Sofregit de tomàquet(el trobareu a les meves receptes)
  • Una ceba picolada
  • Quatre alls pelats

4 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Una cassola fonda
Una escorredora
Uns estalvis
Un colador fí
Una batedora elèctrica

Elaboració

Primerament, coem els cargols, com explico a la meva recepta " cargols bullits ", i els reservem. Seguidament, socarrimem les manetes de porc, per tal de treure els pels que puguin tenir, i tot seguit, les posem en una cassola fonda amb : aigua, sal, un grapat de grans de pebre negre, dues fulles de llorer, una branca d'àpi i mitja ceba pelada.
Quan les manetes ja són cuites, les traiem i les reservem. El brou de la cocció, el colem i el reservem.
A continuació, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, fregim la ceba picolada, dos grans d'alls aixafats, dues fulles de llorer i tres cullerots de sofregit de tomàquet.
Tot seguit, afegim un got de ví ranci i quan ja ha reduït, afegim el brou de coure les manetes i deixem que arrenqui el bull. Seguidament, afegim els trossos de manetes i els cargols ja cuits i deixem que cogui tot plegat a foc baix, uns quinze minuts.
A part, amb l'ajud de la batedora elèctrica, fem una picada amb : un grapat d'ametlles torrades, pa fregit, julivert picolat, un all pelat, ua cullerada de xocolata en pols i un raig de brou de coure els cargols. Un cop tenim feta la picada, l'afegim a la cassola i deixem que cogui tot el conjunt uns deu minuts més. Tot seguit, corregim de sal, i ja podrem treure la cassola a taula amb uns estalvis a sota.

1h 30min

Notes

Aquesta recepta, la farem amb manetes de porc en comptes de peus, perquè són més tendres, i triguen menys temps en coure.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1110 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!