Fideuà a la marinera

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 400 g de fideus gruixuts
  • Una sípia i un calamar grans, que a la peixateria ens netegen i tallen a trossos per fideuà.
  • 500 g de musclos
  • 4 Gambes
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Allioli casolà comprat fet

Pel sofregit:

  • 2 Tomàquets madurs
  • Mitja ceba
  • Pebre vermell dolç mòlt
  • Un gra d'all

Per al fons de peix (fumet):

  • 1 Cap de rap
  • 1 Kg i mig de morralla
  • Aigua

4 racions

Elaboració

Primer fem el brou de peix, en una olla posem l'aigua i tirem la morralla i el cap de rap. Deixem coure 60 minuts. El colem i el reservem.
En una paella amb un raig d'oli d'oliva, comencem a fregir els trossos de sípia i calamar. Quan estiguin a punt, els retirem i en el mateix oli, hi saltegem les gambes.
Netegem bé els musclos i els introduïm en un pot. Els fem al vapor, només amb aigua.
En una paella o en una cassola baixa posem un rajolí d'oli d'oliva i col•loquem l'all tallat, quan estigui una mica daurat, hi afegim la ceba molt picada, deixem que es faci a foc lent.
Afegim els tomàquets ratllats i esperem que es consumeixi l'aigua que desprèn el tomàquet. Li tirem el pebre vermell dolç.
Posem el sofregit, els fideus, els trossos de sípia i calamar, a la paella, i hi tirem el brou de peix. Li posem, un mica de sal.
Quan comenci a bullir, deixem coure 10 minuts, quan li quedin uns 3 minuts li tirem les gambes i els musclos.
Deixem reposar uns 5 minuts i ja es pot servir, al costat del plat, hi posem una mica d’allioli.

1h 30min


Recepta de cuina de Fideuà a la marinera
En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1545 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: