Sopa de peix amb rap, gambes i cloïsses

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Rap entre petit i mitjà
  • 18 Gambes
  • 18 Cloïsses
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • 2 Porros
  • 1/2 Barra de pa de dos dies abans
  • 1/2 Got de tomàquet natural
  • 1/2 Copeta de brandi
  • 1/2 Copeta de licor Fernet
  • Aigua
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Estragó
  • Julivert

5 racions

Elaboració

Netegem el rap, tallem els lloms a dauets i els reservem.
Posem les espines i el cap en una cassola amb abundant aigua bullint i una branqueta de julivert. Pelem les gambes, reservem les cues i afegim els caps al brou. Posem una mica de sal a la cassola i deixem coure, uns 20 minuts. Colem i reservem el brou.
Mentre fem el brou. Pelem i tallem la ceba ben petita , rentem i tallem la pastanaga a rodanxes. Netegem i tallem els porros i ho posem tot a sofregir en una cassola amb un raig d'oli i una mica de sal . Quan està cuit, uns 25 minuts. Hi tirem el brandi i el Fernet i ho flamegem.
Tallem el pa en llesques i les torrem al forn durant 2-3 minuts. Tallem les llesques de pa torrat i les afegim sobre les verdures que hem cuit i flamejat abans. Hi posem una culleradeta d’estragó i ho ofegem.
Aboquem el brou de peix i la salsa de tomàquet a la cassola i deixem bullir a poc a poc, durant uns 15 minuts. Triturem amb la batedora elèctrica. Hi incorporem les cloïsses. Assaonem els dauets de rap i els posem juntament amb les gambes pelades i una mica de julivert picat, a la cassola. Deixem bullir 2-3 minuts i ho deixem reposar.
Ho servim en un plat fons.

50min


Recepta de cuina de Sopa de peix amb rap, gambes i cloïsses

En el plat per degustar-la.
per Jordi Garcia Miguel

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4469 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: