Calamars farcits amb les seves potes i aletes, ou dur, tonyina fresca i ceba
Categoria:
Peixos i mariscos
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Alta
Ingredients
- 9 Calamars mitjans que a la peixateria, ens netegen , preparen per farcir i guardan les potes i aletes
- 2 Ous durs
- 1 Tall de tonyina fresca d’uns 80 g
- 2 Cebes
- 2 Tomàquets ratllats
- Farina
- Aigua
- 1 Gotet de vi blanc
- Sal
- Pebre negre mòlt
- Oli d’oliva
Per fer la picada:
- 2 grans d’all
- Julivert
- Un grapadet d’ametlles
3 racions
Elaboració
Sofregim una ceba ben picada en una cassola amb oli, hi afegim el tall de tonyina tallat a trossets petits , les potes i les aletes dels calamars picades i ho anem remenant mentre es va coent.
Al final de la cocció, hi posem ou dur trinxat. Ho salpebrem.
Ho passem tot per la batedora elèctica, no ha de quedar massa trinxat.
Farcim els calamars amb aquesta barreja i els tanquem amb un escuradents.
Enfarinem els calamars i els fregim fins que enrosseixin i els retirem.
En el mateix oli fem un sofregit amb l’altre ceba i els tomàquets ratllats , hi tirem el gotet de vi blanc , ho deixem reduir, hi posem els calamars i ho mullem amb aigua.
Deixem que coguin a foc suau i quan estiguin tous , hi afagim la picada i els deixem coure una estona més.
Ja es pot servir el plat.
1h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3729 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.