Cuixa de gall dindi al forn
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Una cuixa de galll dindi d'entre 900 g i 1 Kg
- 6 o 7 Patates mitjanes
- 1 Ceba
- 2 o 3 Tomàquets madurs
- 200 g de xampinyons
- 1 Gra d’all
- Sal, pebre negre i pebre vermell
- Romaní i farigola
- Oli d’oliva verge
- 7 o 8 Tomàquets petits
4 racions
Elaboració
Pelem les patates i la meitat les tallem a rodanxes i la resta les deixem senceres. Rentem i tallem els tomàquets madurs a daus i la ceba a mitges llunes ben primes. Posem oli a la safata, que en cobreixi tot el fons, sense exagerar però sense que n'hi falti. Hi posem el gra d'all sencer, amb pell, en un racó de la safata. Fem capes a la safata. A sota una capa de patates a rodanxes i senceres , i hi escampem els daus de tomàquet i la ceba pel damunt. Hi posem una mica de sal.un pols de sal. Damunt d'aquesta capa n'hi fem una altra. Un altre cop hi posem rodanxes de patata i patates senceres, al damunt la ceba i els daus de tomàquet. Hi tornem a posar una mica de sal. Damunt de tot hi col•loquem la cuixa de gall dindi. Ara posem sal, pebre negre i pebre vermell a la cuixa, només per la part que tenim a la vista. Escampem romaní i farigola pel damunt del gall dindi i de les patates, o bé les herbes aromàtiques que més t'agradin. Ho regem tot amb una mica d’oli. Preescalfat el forn a 200º, posem la safata dins amb ventilació, durant 45 minuts de la següent manera: escalfor dalt i baix durant 15 minuts i escalfor només a baix els següents 30 minuts. Si el forn no té ventilació, ho deixem coure uns 10 minuts més al final. Per saber si ja és cuït, pots punxar la cuixa amb un escuradents. Si et surt net i sec vol dir que ja està cuita. Mentre, es cou la cuixa , en una paella amb una mica d’oli saltem els xampinyons que, prèviament, hem netejat i tallat a trossos, fins que no treguin aigua, hi posem una mica de sal i els reservem. Per servir el plat, en una safata tallem a trossos el gall dindi, en una altre i posem les patates amb els xampinyons al mig i a l’entorn els tomàquets petits crus tallats per la meitat. Els comensals es monten el plat, amb les diferents safates.
1h 30min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3796 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.