Conill estofat amb carxofes i escamarlans

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • Un conill i mig d'un quilo de pes cadascun
  • 400 grams de carxofes congelades
  • Quinze escamarlans de mida gran
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • Conyac
  • Una ceba picolada
  • Un ramet de julivert
  • Sofregit de tomàquet (el trobareu a les meves receptes)
  • Brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
  • Quatre alls aixafats
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi ranci

5 racions

Utensilis

Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis
Una paella gran
Una safata plana
Un cassó gran
Una escorredora

Elaboració

Primerament, en un cassó amb aigua, sal i un ramet de julivert, coem les carxofes fins que estiguin al "dente", les escorrem i reservem.
A part, pelem els escamarlans i els saltem en una paella amb un raig d'oli, els flamegem uns tres minuts, i els reservem.
Seguidament, en una cassola de terrissa amb un raig d'oli d'oliva, sofregim el conill tallat a trossos regulars salpebrats, juntament amb: els alls aixafats, la ceba picolada i dues fulles de llorer.
Tot seguit, afegim tres cullerots de sofregit de tomàquet, un got de vi ranci, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim tres cullerots de brou de pollastre, i a foc baix deixem que vagi coent-se fins que el conill estigui gairebé cuit.
Tot seguit, afegim les carxofes i els escamarlans, corregim de sal, i deixem que s'acabi de coure tot plegat uns quinze minuts més, i ja ho podrem treure-ho a taula en la mateixa cassola amb uns estalvis a sota.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

987 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!