Pizza casolana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per fer la massa:

  • 500 gr de farina de força
  • 300 ml d'aigua
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 15 g de llevat de forner
  • 10 g de sal
  • 1 cullerada sopera de sucre

Per fer la pizza:

  • 1 pot petit de tomàquet fregit
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 pebrot verd italià
  • 5 xampinyons laminats
  • 1 Llauna de tonyina
  • 1 Llauna petita de pebrot vermell
  • 2 talls de pernil dolç
  • 2 bitxos verds en vinagre
  • 9 olives negres
  • 1 bossa de formatge ratllat de 200-250 g (quatre formatges: Maasdam,Cheddar,Gouda i curat )
  • Pebre negre i orenga.

4 racions

Utensilis

Corró de cuina

Elaboració

En un bol hi posem la farina, l'aigua, l'oli, la sal, el sucre, i hi afegim el llevat de forner desfet amb una mica d'aigua a temperatura ambient. Ho barregem bé amb les mans fins que queda una massa homogènia, afegint una mica de farina si veiem que s'enganxa molt mentre ho manipulem.
Un cop ben amassat, ho deixem dins el vol tapat amb film de plàstic, fins que la massa es dobli (depen de la temperatura ambient entre 2 i tres hores). Posteriorment dividim en dues boles la massa, les tornem a amassar amb una mica de farina. Per cada bola és pot fer una pizza rectangular de la mida d'una safata de forn (els ingredients que indico son per fer 1 pizza).
Enfarinem una mica el marbre de la cuina, i utilitzem un corró per estirar bé la massa, i li donem forma rectangular, procurant que no quedi ni molt prima ni molt gruixuda (va a gustos).
Un cop estirada la col·loquem dins la safata del forn, estirant-la amb els dits adaptant-la a tot el rectangle.
Amb una cullera hi escampem tres o quatre cullerades de tomàquet fregit, procurant que quedi una capa fina per tota la massa. Tallem a rodanxes la ceba i el pebrot, i hi ho repartim per sobre, afegim els xampinyons laminats,el pebrot vermell escorregut i el pernil dolç a trossos, els bitxos verds tallats a bocins petits. Posem les olives negres repartides.
Afegim per sobre una mica d'orenga i de pebre negre al gust. Repartim el formatge ratllat per sobre procurant que ho tapi tot.
Preescalfem el forn a 230-240 graus, hi ho deixem fer durant 15 minuts a posició =.
El temps indicat és sense tenir en compte les 2-3 hores que tarda en doblar la massa.

45min

Notes

Si agrada més picant, s'hi pot posar un raig oli picant.
Passa molt bé amb vins Lambrusco o Chianti italians.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

8721 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de juny:

Fideuà de gambes i calamars
Fideuà de gambes i calamars
Arrossos i pastes
Coca de sant Joan
Coca de sant Joan
Postres i dolços Coca
Gaspatxo de síndria
Gaspatxo de síndria
Sopes i cremes
Gelatina de taronja amb stevia
Gelatina de taronja amb stevia
Postres i dolços
Patates Hasselback
Patates Hasselback
Llegums i verdures Rostit

Veure receptes de juny i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: