Pizza casolana

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Origen: ItĂ lia
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

Per fer la massa:

  • 500 gr de farina de força
  • 300 ml d'aigua
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 15 g de llevat de forner
  • 10 g de sal
  • 1 cullerada sopera de sucre

Per fer la pizza:

  • 1 pot petit de tomĂ quet fregit
  • 1 ceba tendra petita
  • 1 pebrot verd italiĂ 
  • 5 xampinyons laminats
  • 1 Llauna de tonyina
  • 1 Llauna petita de pebrot vermell
  • 2 talls de pernil dolç
  • 2 bitxos verds en vinagre
  • 9 olives negres
  • 1 bossa de formatge ratllat de 200-250 g (quatre formatges: Maasdam,Cheddar,Gouda i curat )
  • Pebre negre i orenga.

4 racions

Utensilis

CorrĂł de cuina

ElaboraciĂł

En un bol hi posem la farina, l'aigua, l'oli, la sal, el sucre, i hi afegim el llevat de forner desfet amb una mica d'aigua a temperatura ambient. Ho barregem bÊ amb les mans fins que queda una massa homogènia, afegint una mica de farina si veiem que s'enganxa molt mentre ho manipulem.
Un cop ben amassat, ho deixem dins el vol tapat amb film de plĂ stic, fins que la massa es dobli (depen de la temperatura ambient entre 2 i tres hores). Posteriorment dividim en dues boles la massa, les tornem a amassar amb una mica de farina. Per cada bola ĂŠs pot fer una pizza rectangular de la mida d'una safata de forn (els ingredients que indico son per fer 1 pizza).
Enfarinem una mica el marbre de la cuina, i utilitzem un corrĂł per estirar bĂŠ la massa, i li donem forma rectangular, procurant que no quedi ni molt prima ni molt gruixuda (va a gustos).
Un cop estirada la col¡loquem dins la safata del forn, estirant-la amb els dits adaptant-la a tot el rectangle.
Amb una cullera hi escampem tres o quatre cullerades de tomàquet fregit, procurant que quedi una capa fina per tota la massa. Tallem a rodanxes la ceba i el pebrot, i hi ho repartim per sobre, afegim els xampinyons laminats,el pebrot vermell escorregut i el pernil dolç a trossos, els bitxos verds tallats a bocins petits. Posem les olives negres repartides.
Afegim per sobre una mica d'orenga i de pebre negre al gust. Repartim el formatge ratllat per sobre procurant que ho tapi tot.
Preescalfem el forn a 230-240 graus, hi ho deixem fer durant 15 minuts a posiciĂł =.
El temps indicat ĂŠs sense tenir en compte les 2-3 hores que tarda en doblar la massa.

45min

Notes

Si agrada mĂŠs picant, s'hi pot posar un raig oli picant.
Passa molt bĂŠ amb vins Lambrusco o Chianti italians.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Pizza casolana

Enllaça aquesta recepta:

2442 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!